Diskuse

Genocida v JAR

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RE
JT

J75i61r75i 74T80i33c46h96y

4. 2. 2019 13:52

byly to "bile" vlady Anglie a Kanady, ktere bojovaly urputne proti bilym obyvatelum JAR a Rhodesie a podporovaly nastoleni maoistickeho zlocince Mugabiho a cernych rasistu.

Jiny priklad: po osamostatneni Alziru byli vyhnani bili obyvatele, zatimco Francie prijala miliony Arabu a cernochu.

0 0
možnosti
Foto

Afrika doplatila na "osvícený" boj proti kolonialismu. Nechat kolonie jak byly, tak by časem polidštěly a díky přítomnosti bílých by zcivilizovali rychleji i černí. Africké státy by kopírovaly vývojem Evropu a dnes by to byl vyspělý kontinent.

4 0
možnosti

J28a87k31u49b 42Š95o79l13c

4. 2. 2019 12:05

Já se těm černým nedivím. Proběhli tam nějaké restituce nebo něco podobného? Asi ne. Běloši by měli vyklidit Afriku, na druhou stranu si hlídat Evropu.

0 2
možnosti
MK

Dát zákonem černým hrdlořezům volnou ruku včetně záboru půdy je rasismus jako zádel. Je jistě špatně, že se západní svět včetně ČR neozve důrazněji s kroky, které by tamní vládu přivedly k rozumu. Ale ruku na srdce: jaké to mohou být?!

Vojenská akce nepřipadá v úvahu - napadení cizího území; hospodářská blokáda - odnesou to ti nejchudší; a co jinak???

Nechuť západních států bude silně ovlivněna historií: jedna z nejtvrdších koloniálních nadvlád, spojena se surovým bílým rasizmem, byla právě v JAR a bílí farmáři jsou jejím pozůstatkem. Co na tom, že už tam hospodaří (bez otroků) druhá nebo třetí generace - pro ty domorodé jsou to pořád otrokářští zlosyni.

Já být v kůži bílého farmáře, prodám vše, co je možné a zvednu kotvy do bezpečí. Určitě s těžkým srdcem při pomyšlení, co tam ti přede mnou vybudovali, ale je jasné, že o všechno přijdu, tak je jistě správné si zachránit spolu s rodinou holý život, než dělat mučedníka a "materiál" pro tu největší lidskou sběř mučitelů a vrahů.

0 1
možnosti
Foto

Až všechny bílé farmáře vyvlastní, tak nebudou mít co jíst a dají se na hladový pochod do zatím "bílé" Evropy. Vytvoří se další stovky neziskovek, které budou nabádat k lidskosti, vstřícnosti a soucitu s hladovějícími.

1 0
možnosti
JH

Kde jsou všichni ti umělci, kteří v 80. letech provozovali koncerty za Mandelu a konec apartheidu v JAR? Alespoň se za to stydí?

Byl to totiž problém: jeden rad (měna) byl 1,4 US dolar a co se týká surovin, měla JAR téměř celou Medělejevovu tabulku. Teď neví, jestli se může psát Medělejev - byl to Rus.

7 0
možnosti
VF

Když mi kamarád vyprávěl, co v JAR prožívaly jeho bílé děti ve škole, kde byla většina černých, bylo to k pláči. A média u nás o tom mlčí, protože rasistou jsme jenom my, co máme tu špatnou barvu kůže.

12 0
možnosti
GH

Diky za informace...zde v Kanade se o tom jinak nedozvime.

6 0
možnosti
KB

Jižní Afrika se už nezvratně vydala cestou Zimbabwe.

Proběhly i konzultace na úrovni parlamentů obou zemí za účelem pomoci při vypracování návrhu zákona o "vyvlastnění" pro JAR.

Co čekat od země která pokračuje v politice teroristy Nelsona Mandely, nositele Nobelovy ceny za mír..

Výsledkem toho je ekonomika v troskách, vysoká míra nezaměstnanosti, korupcí prolezlá státní správa.

Bída a mizerná životní úroveň černošské většiny je dávána vládami za vinu bílým farmářům, kteří na své půdě.

Následuje zabíjení a často i brutální mučení před smrtí, znásilňuje se a rabuje..

Jestli tohle není rasismus jak vyšitej tak už nevím.

18 0
možnosti
JT

J38i64r65i 19T11i20c37h84y

4. 2. 2019 13:55

Zdravim te Karle, jak se ti dari?

0 0
možnosti
Foto

P95e39t32r 10J88o74h98n

3. 2. 2019 23:24

Zářným příkladem je Zimbabwe! Od roku 2000 pokles asi o třetinu. Totální nacionalismus a pozemková reforma, která zničila co bílý zkušený farmář léta uměl.

Ač tehdy potravinově samostatná, do dvou let bylo nebylo ;-D

10 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1378x
Jsem členem děčínské ODS. Svobodu namísto regulací. 

 

Seznam rubrik