Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J81a64n 78H70l54e30d56í76k

21. 7. 2016 16:14

Erduan, obklopený muslímskými totalitními diktatúrami, pod trvalou palbou rudých Kurdů a v nepřátelství četných podzemních kast, to má velmi složité. Z jedné strany neřízené minové pole muslímských tradic, z druhé strany vlastní lidé, kteří se vracejí ze zemí s rozvinutou demokracií, což nelze vzájemně skloubit. Po dobrém určitě ne! Jak dopadlo Obamovo snažení Libyjcům aplikovat svobody státu Michigen, nebo totéž v bleděmodrém v Iráku, Sýrii, Egyptě, zvyšuje se tlak i na Libanon, Jordánsko?

Jak dopadl ruský Marx-Leninizmus v Afghánistánu, víme snad všichni.--- Mladý, neukojený autor pamfletu, by měl studovat korán a zapojit se do snahy ho zlidštit, promluvit si s gramotným musulmanem, aby získal vědomosti o stavu světa.

0 0
možnosti
MB

No emoce asi k mládí patří...ale je to leckdy legrační..

OK, ani mně není Erdogan nijak sympatický. Ale je to demokraticky zvolený president země, jejíž demokratický systém a svobodné volby nebyly zásadním způsobem zpochybňovány. To by přece Turecko nemohlo být v NATO nebo být předmětem zájmu EU o bližší spolupráci či členství.

V zemi, kde existují demokratické volby je vojenský převrat prostě neobhajitelný. Ať je Ergodan jaký je, ti, kteří se pokusili násilně převzít moc jsou prostě nutně horší.

Že probíhají čistky? Pochopitelně. Kde by po takovém pokusu neprobíhaly? A v případě úspěšného převratu? Čistky...co jiného?

Prostě západním mocnostem nezbývá nic jiného, nežli přihlížet. To by popřely svoje vlastní hodnoty.

Že se demokracie v Turecku okleští je jasné (i na západě se demokracie oklešťuje, když hrozí nějaké nebezpečí)... a tak jen doufám, že toto zbrzdí námluvy s EU. Je to přece jenom jiný svět.

1 2
možnosti
IS

Demokraticky byl zvolen Hitler a nakonec i ten Gottwald. Že Erdogan netíhne k demokracii předvádí poměrně dlouho. Jakým způsobem se na puči podíleli vysokoškolští profesoři a jak na to Erdogan během 48 hodin přišel je maličko záhadou. Atd...

2 0
možnosti
MK

R^ Dobré. Dalo by se samozřejmě něco přidat, ale pojetí článku by se nezměnilo. Jen samotný fakt, že někdo patří před mezinárodní soud, by měl být vnímán u evropských elit jako silně zvednutý prst, i když faktická představa o realizaci je naivní.

A ten hlavní důvod by byl v posuzování kroků dle islámské nauky a to se neumí realizovat na evropské půdě, natož jinde!

3 0
možnosti
KC

Chlapec to má v hlavě v pořádku, mohl by být pro mnohé o hodně starší příkladem, jak se dívat na svět. Kromě karmy si dovolím přidat dvě poznámky: Erdogan by patřil před mezinárodní soud, jen nikdo neví, jak ho k němu dostat, když pohrdá jak západním právem, tak míněním slušných lidí ve světě. Tragédií tohoto tureckého představení je ovšem fakt, že Západ vyslal turecké opozici zřetelnou zprávu: jste na holičkách, nestojíte za to, aby se vás kdokoliv zastal. Erdogan byl sice zvolen demokraticky, ovšem způsob, jakým provádí likvidaci demokracie a byť i náznaku jakéhokoliv odporu, je diktatura nejhrubšího zrna, k níž Západ je schopen nejvýš jen zarytě mlčet. Kam jsme klesli, je nevídané a dějiny všechny, kteří mlčí, šetřit nebudou.

7 0
možnosti
OK

Pokus o převrat a jeho důsledky v podobě Erdoganových skutků jsou prostě obrovským průserem pro Turecko i Evropu. Přesto je Erdogan menší zlo, než povstalci, byť je považujete za hrdiny. Ale Turkům rozhodně nezávidím ...

2 3
možnosti
JF

Revoluční mládež má tendenci vynášet soudy kdo je dobrý a kdo špatný.

1 5
možnosti
RS

A co ted? Ma se hodit na Ankaru atomova bomba? Uvedomme si, ze i Erdoganovi bude jednou zvonit umiracek. Jinymi slovami receno, priroda si pomuze sama.

0 1
možnosti
Foto

Většina politiků jsou zloději a potencionální masoví vrazi. Je třeba jejich činy posuzovat dle přirozeného práva. Jsou to ale až realizátoři jejich nápadů, kteří se dopouštějí tr.činů, protože mají za to, že konají správně, když je trestný čin legalizován.

0 1
možnosti
SN

:-)........Napsáno výborně ! Tak za dobu svého vládnutí nezametali se svými odpůrci vládci Iráku a Libye a proto museli být zničeni ! V tomto případě mu za EU Juncker gratuloval ! OPravdu zvláštní úhel pohledu.

Ještě čekám, kdy vyběhne před Hrad Kalousek, na zádech prapor s půlměsícem a začne ve shodě s knížetem protestovat ! R^R^R^

6 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1378x
Jsem členem děčínské ODS. Svobodu namísto regulací. 

 

Seznam rubrik