Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Karma mladíku! Když je někdo mladý a přesto ho zajímá budoucnost země, je to radost.

A s tím, že z tebe multukulti (ještě možná za naše peníze) udělají rasistu, nácka a xenofoba, s tím počítej. Naštěstí to již nikdo nebere vážně, je to jen takový výstřel naslepo, když nejsou jiné argumenty.

Jen tak dál!

0 0
možnosti
VS

Fandím Maďarsku je to jediná Evropská země s křesťanskou ústavou. Už schválení takové ústavy chtělo pořádné koule.

0 0
možnosti
AK

A co je na křesťanské ústavě tak úchvatného?

0 0
možnosti
AK

To jsou paradoxy - byla právě maďarská „komunistická“ vláda, která v létě roku 1989 jako první roztrhla železnou oponu, když otevřela hranice země do Rakouska, aby tudy mohli občané NDR volně přecházet na Západ. O čtvrt století později maďarská zaručeně nekomunistická vláda buduje na hranicích zátarasy z ostnatých drátů, aby volnému pohybu osob zamezila.

Proč se tito naši bývalí sousedé stali s přechodem od reálného socialismu ke kapitalismu tak zarytými odpůrci svobody a svobodného pohybu? Proměnilo snad jejich mentalitu směrem ke xenofobii desetileté členství v Evropské unii, v této škole vstřícnosti, solidarity a tolerance?

Zajímavé bude sledovat, zda paralela s rokem 89 bude pokračovat. Pokud mne paměť neklame, nemělo otevření maďarské hranice s Rakouskem v roce 89 u nás zprvu nějaký spontánní ohlas. Teprve o pár měsíců později zaznělo v ulicích Prahy a časem i dalších měst mohutné skandování: „Nechceme být poslední!“

0 0
možnosti
JL

Maďaři byli v rámci Rakouska-Uherska vládnoucí národ, na rozdíl od Čechů a Moraváků, kteří se za 300 let nemohli ani nadechnout a málem byli asimilováni německy mluvícími vyššími vrstvami. Proto asi Maďarům zbylo nějaké sebevědomí i v rámci EU, jednají autonomněji než druzí. Podobně autonomně se chová například Británie, což je ale bývalá mocnost. Mají plné právo postavit si plot, když chtějí. Nazývejme věci pravými jmény. Američanům nikdo neříká, že je od nich nekorektní a ošklivé, nehumánní, když staví ploty proti imigraci z jihu.

3 0
možnosti
JR

J64a72r37a 32R28a40n93k

15. 7. 2015 22:24

Ale jo, pise to zde neustale klub Pratel pana Olsera....ten plot mezi Mexikem a USA asi moc nepracuje, kdyz jen za minuly rok uteklo 6.000 deti, kdy nejmladsi bylo pouze 4 roky stare, vetsinou z Centralni Ameriky, Hondurasu a Mexika. Je videt, ze zadne zpravy v anglictine nectete, nebo nevidite;-)

0 5
možnosti
JC

Proč si myslíte, že Maďarsko má "tak nízkou životní úroveň"?

0 0
možnosti
Foto

Pokud vím, Česká republika je uvnitř Schengenského prostoru. Proto nemusí výrazně hlídat vnější hranice. Na rozdíl od Maďarska nebo Slovenska.

Rozhodně souhlasím s maďarským plotem. Chrání i nás.

Velmi chybí italský a řecký plot.

5 0
možnosti
Foto

Je vidět, že jste prošel státní indoktrinací a vidíte problém přesně tak jak stát potřebuje abyste ho viděl.  Pokud vás opravdu zajímá jak fungují lidé, je třeba se hodně vzdělat na Mises.cz  a začal bych něčím jednoduchým třeba  články Přemysla Holuba.  Například Autentická zpověď státisty.

http://www.mises.cz/clanky/autenticka-zpoved-statisty-zacatku-21-stoleti-pro-budouci-generace-zijici-ve-svobodne-spolecnosti-1716.aspx

0 2
možnosti
AK

Sorry Františku, ale osobně jsem přesvědčen, že většina lidí potřebuje autoritu, nadřízené, dále jsem přesvědčen, že stát (i se svými funkcemi) má mnohem více kladů, než záporů.

Je nesporným faktem, že (obzvlášť pod EU) se dohlížitelé nad správnou funkčností státu, potažmo unie, změnili v buzerující trýznitele, ale cesta, o které se píše ve Vašem odkazu mi připadá nejvíc jako nějaká "šťastná a funkční anarchie", což považuji za utopii.

1 0
možnosti
SB

Chcete, abych vyjádřil svůj názor slušně?

Pokusím se o to:

Dávám Vám plně za pravdu.

Doufám, že na této větě nic neslušného nenacházíte.

8 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1378x
Jsem členem děčínské ODS. Svobodu namísto regulací. 

 

Seznam rubrik