Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Registracni pokladny jeste nikde nevedly k zaniku drobnych, ani jinych poctivych zivnostniku.

Ale mohly vest k zaniku zlodeju a danovych podvodniku. A to je jiste jejich ucel.

1 0
možnosti
VH

Tak, a teď mně prosím vysvětlete, jak se u jednotlivých živnostníků projeví nákup jedné registrační pokladny. Abych pochopil to "zničení".  Moc by mě to zajímalo.  Abych Vám úkol usnadnil, pošeptám Vám, že solidní registrační pokladna stojí do 10 tisíc Kč (d  o    deseti tisíc).

  Ano: mnozí brečí: Budou muset platit DPH ze   v š e c h   tržeb (tedy budou muset přestat švindlovat) - to chcete hájit?  Přiznáním všech příjmů se zvýší základ pro daň z příjmů, případně pojištění. Dosud švindlovali a vše nepřiznali - to chcete hájit?

    Ti, kdo účtovali poctivě nemusí zvýšit žádné ceny, ani nepadnou na hubu. Naopak se jim uleví od nekalé cenové konkurence (snížení ceny o neplacenou DPH).  Těch se zastávejte.

   Jsem živnostník a nebrečím - nic jsem nezatajil, nic se nezmění.

   PS:  Myslíte,že bývalý člen KSČ nemůže dnes prosazovat rozumnou myšlenku?  Ostatně - není Váš křik typickým komunistickým žvejkem?

3 0
možnosti
Foto

Občany státu asi především zajímá a musí zajímat, jak se těch 600 000 živnostníků podílí přímo a bezprostředně na příjmech veřejných rozpočtů (daň z příjmů, sociální a zdravotní pojištění) úměrně svým vlastním příjmům a zda je ta tato částka stejně velká jako u stejně velkého počtu zaměstnanců.

Tu armádu a obranu a infrastrukturu by měl někdo zaplatit.

0 0
možnosti

Za rok 2014 zaplatili živnostníci na dani z příjmu celkem 570 milionů kč.

Za rok 2014 zaplatili zaměstnanci na dani z příjmu 87650 milionů.

Zaměstnanců tedy uhradili loni do státní pokladny 153 krát větší částku, než živnostníci. O co méně živnostníci zaplatili, o to více mají keců, jak je tento stát rujnuje. A to říkám jako živnostník. Někdy je mi stydno za mé kolegy živnostníky, jakou mají drzost pindat o velkém daňovém zatížení, když průměrný živnostní zaplatil v roce 2014 za rok daň z příjmu pouhých 950 kč, což je 79,- kč měsíčně.

2 0
možnosti
KV

Ocenuji to, ze jste priznal, ze blog je napsan na objednavku zivnostniku.

Smin se zeptal kolik cinil honorar ?

600 000 zivnostniku zaplati rocne na danich z prijmu 600 milionu korun

to je v prumeru 83,- Kc mesicne. To je danovy teror!

1 0
možnosti
Foto

I43v72o 25C45i48l72i88c49h

12. 5. 2015 6:39

Z těch 600 000 živnostníků má 40% živnost jen jako vedlejšák k hlavnímu zaměstnání, přesto je do těch svých statistik zcela účelově počítáte.

0 0
možnosti
JD

J95i68r87i 13D73v97o98r41a36k

11. 5. 2015 22:54

Nechapu strach tech "nebohych" podnikatelu co jen nadavaji, ze je pokladny zrujnuji... Priznejte, ze proste nechcete platit dane, ne? Jen at plati jini, ne? Hmmm, hrdinske:-/...

6 3
možnosti
ZU

Tak, já se přiznávám! Proč bych měl investovat do své firmy, když by pak neměli co ukrást! Kór, když dřou jak koně.....

1 0
možnosti

Vypadá to, že nás to asi nemine. To o čem tady píšete jsem zhudebnil.;-D

Název písně: Hymna živnostníka r. 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=DTStfLxEVvk

0 0
možnosti
Foto

I11v32o 47C13i36l42i74c73h

11. 5. 2015 22:14

R^ Pokud by mne chtěl (ne)agent (ne)Bureš přinutit, abych si za mé vlastní peníze pořídil nějaké zařízení, které já sám vůbec nepotřebuji, přejdu raději do šedé ekonomiky, takže příjmy z mého podnikání přestanu danit. Kdo chce kam ...

3 1
možnosti
KV

Nestras, stejne nedanis.

0 0
možnosti
Foto

RP nepovedou k zániku tisíců živnostníků, ale jen a pouze ke snížení výběru DPH. EET paradoxně cílí na výběr DPH a ten přijde do státní kasy pouze od jejích plátců. Co myslíte že udělá majitel obchodu, plátce DPH kvartálně odvádějící cca 100 tis Kč na DPH, z jedné strany ohrožen vietnamskou komunitou (neplátci), ze strany druhé matkami na MD, rozjíždějícími na FB jeden e-shop za druhým, pochopitelně v tzv. uzavřených skupinách (též neplátci). Obchod prostě zavře, neboť v těchto nerovných podmínkách je zbytečné se snažit. Takže živnostníků (neplátců) přibude a stát od nich nebude mít ani Ň.

0 1
možnosti
JK

To je blbost. Nikoho to nepoloží. Většina větších firem už stejně v nějakém režimu funguje. Otázka je, co to přinese státu. Obávám se, že pro někoho kdo se dostane k on-line výstupu nespornou konkurenční výhodu (přesný přehled o nákupních zvyklostech). Do rozpočtu nic. Nikdo stejně nedonutí živnostníka nedomluvit se se zákazníkem na plnění. Velké daňové úniky se nevyřeší. A zkrachuje pár hospod, což je v pořádku. Jaký čachry a svinstva se dějí tam, nemá obdoby...

7 0
možnosti
PM

Ve které hospodě konkrétně se dělají čachry a svinstva?

3 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1378x
Jsem členem děčínské ODS. Svobodu namísto regulací. 

 

Seznam rubrik